Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage

Rioolvliegjes bestrijden in Zoetermeer

Duiken er kleine zwarte vliegjes op in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Rioolvliegjes die omhoog komen duiden meestal op een rioolprobleem. Neem direct actie om deze vervelende, hardnekkige vliegjes te bestrijden en zo overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Rioolvliegjes komen meestal uit het riool, zoals de naam al doet vermoeden. Vocht en rottend afval zijn de voornaamste bronnen van voeding voor de vliegjes, die op hun beurt 200 eitjes per dag kunnen leggen. Indien u geen aandacht besteedt aan het rioolprobleem, zullen de rioolvliegjes een blijvend probleem vormen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Zoetermeer en de omliggende regio kunt u vertrouwen op ATF Loodgieter & Onderhoud!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat ATF Loodgieter & Onderhoud u helpen in Zoetermeer!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Op plaatsen waar vochtige plekken zijn met voedingsrijk stilstaand water en bacteriën, zoals rioolwater, kunnen rioolvliegjes worden gevonden. Dit zijn de favoriete broedplaatsen van de vliegjes. Op vochtige plaatsen zoals kieren of hoeken, schuren of garages, verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken en putjes kunnen rioolvliegjes zich buiten het riool vestigen.

Snel actie ondernemen

Er zijn diverse redenen waarom het van belang is om de rioolvliegjes te bestrijden. Besef dat de rioolvliegjes niet uit zichzelf weggaan en mogelijk gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich in rap tempo vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om de vliegjes grondig te kunnen bestrijden, is het belangrijk om te weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Doorgaans vindt u deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het verstandig om extra aandacht te besteden aan toiletten en afvoerputjes. Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste afvoer heeft, dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat hierbij een beetje ruimte over, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten er vliegjes aanwezig zijn, dan zullen ze omhoog vliegen en aan het tape kleven. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ook de plakbandtest uit te voeren.

Het kan gebeuren dat u zelf niet in staat bent om de rioolvliegjes definitief uit uw huis te krijgen. Het rioolprobleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegjes zullen verdwijnen. Als dit zich voordoet, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 070 207 5071 contact opnemen met ATF Loodgieter & Onderhoud.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud via 070 207 5071 of via onderstaand offerte formulier.


ATF Loodgieter & Onderhoud staat voor u klaar in Zoetermeer
Over ons

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk. Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5071

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.