Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage
Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomt Redactie, 3 december 2023
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Zoetermeer en de omliggende regio kunt u vertrouwen op ATF Loodgieter & Onderhoud!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat ATF Loodgieter & Onderhoud u helpen in Zoetermeer!

Ook wel bekend als aalputmotjes of motmuggen: rioolvliegjes. Als u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem met de riolering. Indien u deze rioolvliegjes signaleert, is het raadzaam om meteen in actie te komen.

Begrijp de eigenschappen van rioolvliegjes

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, hebben deze kleine insecten de mogelijkheid om door de kleinste openingen in uw huis te kruipen. Hun vleugels zijn bedekt met kleine haartjes en zijn groter dan hun lichaam. Ze hebben grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel de volwassen exemplaren een korte levensduur van slechts drie weken hebben, kunnen ze zich zeer snel vermenigvuldigen.

Er worden meestal 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Gedurende de dag zijn ze rustig, maar zodra het avond wordt en de nacht valt, worden ze actiever en voeden ze zich met rottende materialen, bacteriën en schimmels. Een vaak voorkomende oorzaak van een plaag door rioolvliegjes in huis is meestal te wijten aan problemen met de riolering, vooral wanneer leidingen beschadigd zijn. Doorgaans worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat kunt u doen om van rioolvliegjes af te komen?

Het is noodzakelijk om de broedplaatsen te identificeren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is erg belangrijk om snel te handelen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Als u reparaties wilt laten uitvoeren, kunt u professional hulp inschakelen om het probleem te verhelpen.

Het is typisch dat broedplaatsen worden aangetroffen op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioolsysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Daarnaast kunnen broedplaatsen ook buiten het huis voorkomen, zoals in beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van groot belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Zorg ervoor dat rioolproblemen snel worden opgelost, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Denk er ook aan om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5071

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.