Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Zoetermeer, hoofdvestiging 's Gravenhage
Verstopping als oorzaak van stankoverlast Redactie, 9 december 2023
Rioolstank in huis? ATF Loodgieter & Onderhoud kan u hiermee helpen!

Wanneer u een onaangename rioolgeur in uw woning ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te starten kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door de sifons schoon te maken, kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is raadzaam om direct een ervaren rioolservice in te schakelen om het probleem te achterhalen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de nodige kennis, jarenlange ervaring en geavanceerde gereedschappen om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

Hoe komt het dat uw rioolleidingen stinken?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur doorgaans onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Veel voorkomende oorzaken voor rioollucht in huis zijn:Als er werkzaamheden worden uitgevoerd, kan de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raken. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Verstopte leidingen als mogelijke oorzaken

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Hierdoor kunnen nare geurtjes in je woning blijven hangen omdat het water niet goed afgevoerd wordt.

Het kan eveneens voorkomen dat het riool zelf, in plaats van een leiding, verstopt is. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Kunt u een mogelijk lek waarnemen in uw leidingen?

In het geval van een lek in uw afvoer, kan vies water en de daarmee samenhangende vieze geur uw huis bereiken. Dit kan resulteren in overlast door geur en uiteindelijk in waterschade. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Een goede afvoerventilatie is noodzakelijk. Dit gebeurt meestal door middel van een buis op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Voorkom problemen met rioollucht door de afvoer niet te lang niet te gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer lang niet gebruikt is kan deze droog komen te staan waardoor de rioollucht ongehinderd je woning kan binnen dringen. Het is belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Houd uw rioolleidingen fris en geurvrij

Er zijn verschillende redenen waarom uw huis een rioollucht kan hebben. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5071

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.